Pembangunan Al Fadhni Fasa 2 (11)

Maahad Tahfiz Fadhni Fasa 2 Mulai Digunakan (Ogos, 2013)

Alhamdulillah, bangunan serbaguna Tahfiz Fadhni telah dapat disiapkan.

Terima kasih kepada para sahabat, tuan dan puan di atas sokongan yang diberikan; sama ada daripada segi sokongan moral atau material.

Allah saja yang dapat membalas jasa baik tuan-puan sekelian.

Bangunan ini telah digunakan bermula dari bulan Ogos 2013. Sudah empat bulan kami menggunakan bangunan ini dan alhamdulillah, pelajar dapat belajar dengan keadaan yang lebih baik dan kondusif.

Kami juga telah membina dewan makan bagi kegunaan pelajar. Dewan makan ini boleh menampung 200 pelajar dalam satu-satu masa.

Di bawah ini kami sertakan beberapa gambar bangunan serbaguna dan dewan makan yang telah disiapkan.

Tahfiz Al Fadhni 2 Mula digunakan.(Ogos 2013).

Bagi memastikan kesinambungan pembelajaran anak-anak pelajar, maka kami membuat keputusan untuk membina sebanyak 6 unit rumah guru. Ini adalah penting supaya guru dapat memantau anak-anak pelajar dengan lebih dekat.

Untuk pengetahuan tuan dan puan sekelian program pelajar tahfiz berjalan 24 jam sehari. Maka dengan adanya pemantauan dari guru dengan jarak yang lebih dekat, ia akan dapat memastikan keberkesanan pembelajaran anak-anak tahfiz berkenaan.

Sekiranya tiada aral melintang pihak kami akan memulakan pembinaan kuarters ini pada awal bulan Febuari 2014. Kami menjangkakan pembinaan kuarters guru ini akan menelan belanja sebanyak RM450,000.00.

Kami amat mengalu-alukan sumbangan dari tuan dan puan sekelian. Semoga segala amalan kita akan diterima oleh Allah.

Kemaskini oleh Ustaz M Razi bin Asror (Januari 2014)

Kuliah Ustaz Razi

kenali fadhni

Al-Quran

Laman Web

googlefacebookgmailtwinyoutube

Waktu Solat

Maklumat Pengunjung

Hari Ini137
Jumlah Pelawat533112

Thursday, 20 February 2020 05:18

Tentang Al-Fadhni

Sekolah Tahfiz dan Rumah Anak Yatim Al-Fadhni adalah sebuah pusat sehenti yang berfungsi sebagai pusat pendidikan integrasi kepada umum dan pusat pentarbiyahan anak-anak yatim yang berteraskan Al Quran sepenuhnya.

Sumbangan di Alu-alukan

• Terima Kasih atas Sumbangan anda